sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Ulkona ilman lapsia

Muutama vuosi sitten pidin hieman hassuna sitä, että joku ei voi erota lapsistaan edes kahdeksi - saati sitten yhdeksi yöksi. En voinut käsittää, mikä siinä voi olla niin vaikeaa. Varsinkin kun muutenhan lapset ovat koko ajan ympärillä hyörimässä.

Viime yönä sain itse kokeilla, miltä hotellivapaa tuntuu.

Olen ollut erossa taaperostamme vain ne kaksi yötä, jotka olin synnyttämässä toista lastamme. Silloinkin mieheni oli kotona yöt, joten kumpikaan lapsistamme ei ole koskaan ollut yökylässä ennen tätä viikonloppua.

En ollut huolissani taaperostamme, joka pärjää mainiosti isovanhempiensa kanssa, mutta yksivuotias "vauva" huoletti.

Vauvallamme on ollut pitkään mahavaivoja, jotka välillä yltyvät niin pahoiksi, että yöt ovat yhtä itkua. Nyt tilanne on ollut parempi taas pari viikkoa, joten periaatteessa mitään huolenaihetta ei olisi pitänyt olla.

Noina itkuisina öinä hotellisänky ja hiljaisuus tuntuvat taivaalliselta unelmalta, mutta todellisuudessa vieras tyyny on liian pehmeä eikä hiljaisuus takaa hyviä unia, kun mielessä pyörii, saivatko lapset unta, heräilevätkö he itkemään ja mitä sitten tapahtuu.

Kaikki meni mummulassa tietenkin paremmin kuin hyvin ja meitä odotti kaksi iloista lasta sekä ylpeät isovanhemmat, jotka suoriutuivat jännittävästä urakastaan mainiosti.

Oli ihanaa istua rauhassa ravintolassa ja herätä aamiaiselle ilman kiirettä. Mutta entisiin huolettomiin hotellilomiin ei taida olla paluuta vielä vähään aikaan.


2 kommenttia:

  1. Kiireessä luin otsikoksi "Ulkona ilman lapasia" ja ajattelin, että olet kyllä aika radikaali kun kuljet pakkasella ilman käsineitä. :)

    Kiva, että saitte oman pienen rauhallisen hetken. Minä en ole vielä osannut jättää lapsia yöksi (vanhemman vain niiksi kahdeksi yöksi kun kävin nuorempaa synnyttämässä ja nuorempaa en vielä kertaakaan) pitkälti juuri siksi, että pelkään käyttäväni ajan vain huolehtimalla heistä. Mutta onneksi lapset ovat nyt molemmat alkaneet nukkua täysiä öitä taas joten saan kotioloissa levätä ihan mukavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä myös totesin, että ravintolaillallinen tai muu kiva iltameno olisi ihan riittävä oma hetki. Nukun yleensä aika huonosti hotellissa muutenkin, ja sitten jos on lapset mielessä niin yö vieläkin levottomampi. Meillä on tänään ensimmäinen koeyö niin, että molemmat lapset nukkuvat samassa huoneessa. Nyt tuntu luksukselta jo tämä, että voin kirjoittaa tätä omassa makuuhuonesa.

      Poista