keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Suuri lasten talvihanskavertailu

Olen ostanut taaperollemme ja yksivuotiaallemme monia hanskoja, joita on käytetty kerran tai ei kertaakaan. Useimmat ostokset olen tehnyt sovittamatta. Ei kannattaisi.

Kahden lapsen kokemuksella tärkeimmät talvirukkasten kriteerit ovat: hanskat saa helposti lapsen käteen, hanska pysyy kädessä ja on tarpeeksi lämmin. Pari vedenpitäviä hanskoja lumiukkokelejä varten on myös tarpeelliset.

Tässä kokemuksia kuudesta talvi- tai välikausihanskasta:
1. Nahkarukkaset
2. Jonathanin välikausihanskat
3. HC Kids -talvihanskat
4. Elsa Pitkänen -talvirukkaset
5. Polarn o Pyret'n välikausi/talvihanskat
6. Jonathan Classic -talvihanska



















1. Nahkarukkaset
Ostin nahkarukkaset yksivuotiaalle joulumarkkinoilta sovittamatta niitä lainkaan. Ajattelin, että ne olisivat lämpimät ja kauniit. Ostin ehkä liian suuren koon, sillä rukkaset eivät pysy millään kädessä. Peukalo on mahdoton saada oikeaan paikkaan, koska rukkanen ei veny lainkaan. Lisäksi se liukuu välittömästi pois paikoiltaan, koska resori on löysä ja lyhyt.

+ väri
+ jos pysyisivät kädessä, olisivat tuulenpitävät ja lämpimät kaupunkihanskat
- rukkaset on vaikea laittaa käteen, koska hanskan suu ei jousta.
- rukkanen tippuu helposti kädestä

2. Jonathanin välikausihanskat
Hanskat näyttivät kaupassa periaatteessa tosi hyviltä. Niissä on kevyt fleecevuori ja kiristysnauha. Emme ole kuitenkaan käyttäneet niitä juuri lainkaan - luultavasti, koska pieneen käteen ne on ollut vaikea laittaa. Hanskan suu on valtavan pitkä, joten sitä pitäisi saada jotenkin avattua, jotta peukalon ja käden saisi aseteltua hanskaan. Ranteessa oleva kuminauha on kuitenkin liian tiukka, joten ainakin meidän suurikätiset lapsemme ovat tempoilleet liikaa näiden hanskojen kanssa. Kysyisinkin valmistajalta, mitä hyötyä on kiristysnauhasta, jos jo kuminauha on kireällä? Eikö kannattaisi tehdä väljät hanskat kiristysnauhalla tai pelkät kuminauhahanskat? Meillä Jonathanit ovat jääneet eteiseen.

+ kevyet hanskat plussakeleille
- irtonainen fleecevuori jää helposti ryttyyn peukaloon
- kireä kuminauha ranteen kohdalla tekee pukemisesta vaikeaa

3. HC Kids -talvihanskat
Nämä hanskat olivat todellinen virheostos. Onneksi olivat tarjouksessa. Ne olisivat varmasti teddyvuorineen tosi lämpimät ja ihan toimivatkin, sillä hanskan edessä on kumi/muovivahvike. Harmi vain, jälleen kerran en saanut lastemme leveitä käsiä mahtumaan hanskaan. Ostin nämä jo esikoiselle ja ajattelin, jospa tytön käsi mahtuisi. Ei mahdu. Hanskan kuminauha on älyttömän kireä ja paksu teddyvuori tukkii koko peukalon

+ todennäköisesti lämpimät ja kestävät hanskat
- mahdottomat saada käteen























4. Elsa Pitkäsen talvirukkaset
Ehdottomasti paras kylmän kelin hanska. Rukkanen on tarpeeksi väljä, joten alle mahtuu villalapanen. Useimmiten lapasta ei kuitenkaan tarvita, koska teddyvuori on riittävän lämmin, varsinkin jos lapsi liikkuu paljon. Hanska on nerokkaasti leikattu niin, että peukalo liukuu paikalleen helposti. Hanskan suu on väljä ja pitkä, joten se on helppo vetää hihan päälle. Olenkin yleensä pukenut hanskat vasta rattaissa, mikä on ollut huomattavasti helpompaa, kuin yrittää vääntää niitä rimpuileville lapsille jo eteisessä. Koska hanska on aika väljä, yksivuotiaan hanska tahtoo valua paikoiltaan, mutta ei ole koskaan pudonnut kädestä.

+ lämmin hanska, joka on helppo pukea päälle.
+ alle mahtuu lapanen
- ei pidä vettä
- pienikätisellä lapsella hanska saattaa valua kädestä. Ei kireää kuminauhaa tai erillistä kiristyslenkkiä.

5. Polarn o Pyret´n välikausi/talvirukkanen
Vedenpitävyydessään loistava välikausihanska. Taapero käytännössä ui marraskuussa kuralätäköissä nämä hanskat kädessä ja sormet pysyivät lämpiminä ja kuivina. Käytämme näitä myös nollakeleillä, mutta pakkashanskoiksi nämä ovat minusta liian kylmät. Sisällä oleva vanuvuori ei minusta ole erityisen lämmin. Ehkäpä meillä on kokoa liian pienet hanskat, sillä alle ei mahdu lapasta. Jos mahtuisi, nämä olisivat tosi hyvät myös talvikeleillä. Hanskansuu on riittävän väljä ja pitkä ja peukalo on tilava, joten hanskan saa helposti lapsen käteen.

+ vedenpitävä ja kestävä hanska, jossa vanuvuori. Hyvä välikauden rukkanen.
+ helppo laittaa käteen.
- ei kovin lämmin






















6. Reimatecin välikausi/talvirukkanen
Tämä hanska oli viime talvena käytetyin hanska taaperolla. Ainoa, jossa on sivussa vetoketju ja ranteessa kiristysnauha. Pienen harjoittelun jälkeen hanska on helppo laittaa lapsen käteen ja peukalon saa aseteltua kunnolla. Lisäksi hanska pysyy kiristysnauhan ansiosta erittäin hyvin lapsen kädessä. Rukkanen pitää myös hyvin vettä. Tänä talvena en ole kuitenkaan laittanut näitä yksivuotiaallemme, koska minusta hanskat ovat kylmät. Peukalo on niin ahdas, että alle ei mahdu lapasta ja hanskansuu on lyhyt. Tosin näitä hanskoja on käytetty viime keväänä niin paljon, että vanuvuori on jo aika kulunut. Ehkäpä uudet hanskat olisivat lämpimämmät.

+ vetoketjun ja kiristysnauhan ansiosta hanska on helppo laittaa käteen ja se pysyy hyvin paikoillaan
+ hanskat ovat vedenpitävät
- hanskat voivat olla kylmät. Sopivat parhaiten välikausirukkasiksi.
- vetoketjun kanssa taiteilu vaatii rutiinia.

7. Jonathanin talvirukkaset
Lämpimät ja väljät talvihanskat, joita voi käyttää myös lapasten kanssa. Hanskoissa on teddyvuori. Peukalo on helppo saada paikoilleen, koska hanskansuu on melko lyhyt ja kuminauha ei ole liian kireällä. Mainiot hanskat vaunussa istuvalle lapselle. Hanskat eivät pidä lainkaan vettä. Ovat litimärät jo lumiukkokeleillä.

+ kevyet ja lämpimät hanskat
+ helppo pukea
- eivät pidä lainkaan vettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti