keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kotiäiti testaa: kotiruokakassi

En ole vieläkään oppinut pitämään ruoanlaitosta. En osaa suunnitella, minulta puuttuvat intohimo, mielikuvitus ja motivaatio. Mieheni kokkaa toisinaan, mutta päästäksemme eroon jauhelihakierteestä olemme tilanneet valmista kotiruokaa kotiin viime syksyn ja kevään aikana.

Palvelu toimii niin, että noin joka toinen maanantai-ilta ovikello soi ja saamme paperikassillisen ruokaa. Kolme ruokalajia, jotka riittävät helposti koko viikoksi kahden aikuisen ja kahden taaperon perheessämme. Usein ruokaa on niin paljon, että pakastimeen jää monta pientä rasiallista seuraavaksi viikoksi.

Alussa ruoat olivat lapsillemme liian mausteisia. Listalla oli thaimaalaista kanakeittoa ja chili-con-carnea. Minä kuitenkin tykkäsin. Ruoat olivat hyviä, joskus yllättäviä ja sellaisia, mitä en itse tekisi.  Miinuksena oli, että lapsille piti usein keksiä jotain muuta ruokaa.

Viime aikoina kotiruokakassin linja on muuttunut. Ruoka on nimenomaan kotiruokaa: makaronilaatikkoa, kinkkukiusausta, kalakeittoa. Omat ruokaelämykseni ovat vähentyneet ja joskus olisin tehnyt mielestäni itse parempaa, mutta lapsille ruuat ovat nykyään maistuneet. Ainut huono puoli on ruokien suolaisuus, joka vaikuttaa varsinkin yksivuotiaan uniin.

Meillä on parhaillaan palveluun kestotilaus, mikä helpottaa elämää valtavasti. Niinpä en nyt niin kamalasti valita suolaisesta kinkkukiusauksesta, joka kuitenkin on "kotitekoista" ja säästää minulta paljon aikaa ja vaivaa.

Kotiruokakassin toimittaa Middag. He tarjoavat myös ruokakasseja, joiden mukana tulee raaka-aineet ja reseptit. Niitä emme ole kokeilleet. Vastaavia raaka-ainekasseja toimittavat myös mm. Keittiökaveri, Neljän ruoka ja Syö hyvin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti