Vauva täytti neljä kuukautta ja edessä on paluu sosemaahan.
Sopivasti viime viikolla joku kaipaili Hesarin mielipidesivuilla lasisten
lastenruokapurkkien kierrättämistä. Olen itse usein miettinyt samaa. Oikein
huvitti kirjoituksen saama vastaus. Se oli tyyppiesimerkki äitien
verkkokeskusteluista. Suurin piirtein näin se menee:
A: Olisipa kiva, jos lasisia lastenruokapurkkeja voisi
kierrättää.
B: Kuinka voit olla noin avuton. Lastenruokaa voi aivan
hyvin tehdä itse. Se on helppoa ja halpaa. Ja tiesitkö. Sitä voi myös pakastaa!
A: Olen lähdössä Tukholmaan. Mistä sieltä voisi ostaa kivoja
lastenvaatteita?
B: Miksi turhaan mennä Tukholmaan. Lastenvaatteet voi ostaa
ihan yhtä hyvin netistä.
A: Mikä korvike sopii teidän vauvallenne parhaiten?
B: En tiedä. Olen aina täysimettänyt lapseni.
Keitä nämä nettipalstojen besserwisserit oikein ovat! Etsin
usein tietoa verkosta, ja aina on joku viisastelemassa järkevätkin kysymykset
tukkoon.
No, takaisin soseisiin. Vauva sai ensimmäiseksi soseeksi
purkista porkkanaa ja perunaa sekoitettuna korvikemaitoon. Siis vastoin kaikkia
ohjeita siitä, että vain yhtä kerralla ja niin edespäin.
Tänään ryhdistäydyin ja kuorin bataatin, pilkoin, höyrytin
ja soseutin. Se maistui sekä vauvalle että taaperolle. Lopun pakastan Hesarin
mielipidesivujen kirjoittajan kunniaksi pieniin minigrip-pusseihin sopiviksi
annoskoiksi.
Mutta älkää luulko, että ryhdyn sosekoneeksi. Olen aika
pitkään ollut sitä mieltä, että ruuanlaittoon kulutettu aika on hukkaan
heitettyä aikaa. Olen tuota mielipidettäni vähän loiventanut ja teen aika
paljon ruokaa itse, mutta rajansa kaikella. Soseiden tekeminen on ehkä helppoa,
mutta aivan liian työlästä tämän kotiäidin keittiöön, jossa aamusta jäänyt
kahvikin lämmitetään iltapäivällä mikrossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti